Hvad er traditionel dansk mad?

Hvad er traditionel dansk mad?

Alle ved at danskerne elsker deres mad, det er ingen hemmelighed, at der hvert år bliver brugt millioner af kroner på mad i de danske køkkener, men hvad er rigtig traditionel dansk mad? Det er blevet så populært at alt det vi stopper i munden skal være så eksperimentelt som muligt, jo mere mystisk det er, jo bedre er det, men alligevel er der noget helt specielt ved, at stå i et køkken og stege en god omgang frikadeller eller medisterpølse, i denne artikel ser vi på nogle af de mest traditionelle retter som du finder i det danske køkken.

Stegt flæsk med persillesauce

Der er en grund til, at stegt flæsk med persillesauce er blevet stemt som Danmarks nationalret, der er ikke noget bedre end duften af stegt flæsk, det bringer minder frem fra besøg hos ens bedsteforældre. Ud af 60.000 danskere som stemte på deres yndlingsret stemte 27.893 på stegt flæsk, og dermed vandt retten.

Smørrebrød

Smørrebrød består sædvanligvis af et stykke rugbrød med smør og pålæg. Smørrebrød henviser til både den hjemmelavede version og til de madder som du kan købe i smørrebrødsforretningen. I udlandet er smørrebrød også kendt som open face sandwich men der er altid tale om det samme. 17.041 danskere stemte på smørrebrød som deres yndlingsret i Danmark.

Hakkebøffer med bløde løg

Ud over svinekød, så bliver der brugt rigtigt meget oksekød i det danske køkken, og en af de mest populære retter med oksekød er hakkebøffen med bløde løg. Der er noget helt specielt ved den lidt sødlige smag af de bløde løg. Der er også mange som laver brun sauce til deres hakkebøffer, men du kan sagtens klare dig med den sauce som der kommer fra de bløde løg. Det kommer i sidste ende an på smag og behag.

Frikadeller

Der er måske lidt diskussion om hvem som opfandt frikadellerne, og der er mange forskellige lande som har deres egen frikadelle opskrift. Hvem kender ikke de kendte svenske kødboller? Men hvis du spørger danskerne så er der kun én rigtig version, og det er den som mormor hun plejede at lave, gerne med lækker brun sovs til.

Krebinetter eller karbonade

Man kan hurtigt blive vildledt af overskriften og tro at der er tale om to forskellige ting. Der er faktisk også en diskussion blandt madelskere, som mener at karbonader laves af rent hakket kalvekød mens krebinetter laves af kalv og flæsk. Lige meget hvad, så smager det fantastisk, især med grøntsager til.

Kartofler, kartofler og kartofler

Det er lige meget om der laves krebinetter, frikadeller, stegt flæsk eller hakkebøffer, én ting som aldrig må mangle på det danske spisebord er kartofler, i gennemsnit spiser danskerne lige knap 60 kg kartofler hvert år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *